EN HYLLEST TIL MIN ALLER STØRSTE HELTINNE... KJÆRE MAMMA!

Hei igjen vakre lesere.

Det er nå på tide å være litt dyp, glemme alle overfladiske ting som shopping, hva jeg hadde på meg i går, hva jeg ønsker meg, og hvor gøy det var i helgen. Jeg skal nå ta dere med ned på et ytterst personlig plan, åpne meg opp, og snakke litt om mammaen min. Se på henne da! Fy faen så fin... Så inn i granskauen nydelig. Dette fantastiske bildet er tatt på begynnelsen av 80-tallet, og det kan man se på frisyren. Haha! Helt, helt herlig ♥Mammaen min er verdens beste mamma, og jeg kunne ikke bedt om en bedre mor. Hun har alltid stilt opp for meg, vært min beste venn, en gledesspreder i livet og den mest positive og mest motiverende personen noen sinne. For dere skjønner det, fine mennesker... Mammaen min er syk, og lider av en sykdom som heter MS, også kjent som Multippel Sklerose. Dette er en sykdom som medfører ødeleggelse av isolasjonslaget rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen, og de som blir rammet kan oppleve forskjellige grader av denne sykdommen. Noen blir så syk at de blir lenket til rullestol resten av livet, andre kan leve normalt men med redusert bevegelighet. Mamma går heldigvis under sistnevnte kategori, men sykdommen har forverret seg med årene. Hun er ikke like pigg som for 26 år siden, da hun fikk diagnosen, og er nå avhengi av rullestol når hun skal utenfor døren, men på tross av at tilstanden forverres, på tross av at hun er avhengig av rullestol, og på tross av masse smerter, finnes det ikke en gladere person i hele denne verden. Som er så inn i granskauen positiv til alt og alle, som er så blid, så glad og så smiliende. Bare tenk om alle kunne vært sånn som henne... Hun er mitt aller største forbilde, mitt idol, min heltinne, og det har hun vært hele livet. 

Da jeg var liten, var mamma veldig syk, men som alenemamma gikk det ikke én dag hvor hun ikke fant energi til meg. Energi til å leke med barbie, leke med meg ute i hagen, leke gjemsel og i det hele tatt... Jeg er så imponert over henne, så imponert over at hun aldri har klaget over at hun ikke var i toppform, og jeg husker bare ett tilfelle fra barndommen hvor jeg faktisk opplevde mamma som veldig syk. Mamma gikk på den tiden på noen kraftige medisiner og var langt nede i kjelleren, og jeg husker at jeg sa til henne som 6-åring, "Mamma? Kan du ta på deg litt rød leppestift? Du ser så mye friskere ut da". Etter den dagen så jeg aldri mamma uten røde, freshe lepper, og det viser jo bare hvor fantastisk mammaen min er. Hvor omtenksom hun er! Alltid fresh, alltid energisk og alltid smilende, på tross av en vanskelig tilstand. Man skulle faktisk ikke tro at hun noen gang har vært syk, og jeg er så innmari stolt av henne. Så stolt over at hun aldri har klaget og så stolt over at hun har funnet energi til å være verdens beste mamma for meg, både da jeg var liten og nå. Jeg tviler ikke et sekund på at sykdommen hennes kanskje har bragt oss enda nærmere hverandre. Kanskje hun rett og slett har hatt et ekstra behov for å vise at hun har vært sterk og den beste støttespilleren.

Jeg klarte meg jo faktisk ikke uten mammaen min da jeg var liten, og fikk alltid en ekstrem hjemlengsel da jeg var på overnattingsbesøk hos venninnene mine. Selvom de bodde i nabohuset, var det vanlig å grine seg i søvn, og noen ganger måtte jeg faktisk bare gå hjem igjen. Gå de hele 10 meterne fra nabohuset og hjem, for så å kunne gi mamma verdens beste klem, for å sove i hennes seng, mens hun leste bok for meg til jeg sovnet. Samme bok hver kveld var ikke uvanlig, for jeg hadde liksom sansen for én spesiell bok, og mamma, tålmodig som hun var, leste den samme jævla boken for meg, hvis jeg ønsket det. Den éne gangen i året mamma var på julebord, var jeg helt knust. Herreguuud som jeg savnet henne, selvom det bare var snakk om noen timer, og iløpet av disse timene klarte jeg å dra alle klærene hennes ut fra klesskapet, for så å pakke meg inn i dem og hylgrine helt til mammaen min kom hjem igjen. Hahaha, jeg kan jo ikke gjøre annet enn å le av hele greien, men nå skjønner dere hvor sinnsykt knyttet jeg var til henne. Det er jeg fortsatt, og jeg er så uendelig glad for at hun og Jon har flyttet til Oslo. 

I tillegg til sykdommen mamma har måtte slite med i så mange år, har hun kjempet seg gjennom tøffe tider. Tider som da hennes beste venninne døde av kreft. Tider som da hennes bror og min kjære onkel døde av kreft. Mormors- og morfars bortgang var også veldig tøft for henne, men allikevel stråler hun. Hun har kjempet seg gjennom sorgen, tårer, smerte og sykdom, og på toppen av det hele vært en fantastisk støtte for oss andre som har vært preget av et enormt savn. Hun har vært så ubeskrivelig sterk, og stråler igjen som en stjerne på himmelen. Med rød leppestift på leppene! Mamma er en helt egen stjerne og at hun alltid ser det positive i enhver situasjon er beundringsverdig og helt fantastisk å være vitne til. Hvor hun finner styrken fra, aner jeg ikke, men fire ting er ihvertfall sikkert, og det er det at jeg har verdens beste mamma, at jeg er uendelig stolt av henne, at jeg er hennes aller største fan, og at jeg elsker henne høyere enn livet. 

La oss hylle våre vakre mødre i dag, fine lesere! Vi hadde ikke vært her, hadde det ikke vært for dem ♥


"Til min kjære mamma. Du gav meg livet. Jeg gir deg min kjærlighet for alltid"

 

P.S. Vinneren av Make-Over konkurransen i samarbeid med L'Oréal annonseres HER kl. 23:00. Jiippii!

104 kommentarer

Monica S

10.02.2013 kl.22:19

Mamma har også MS og det er forferdelig og se på får oss rundt når hun har de verste MS anfallene, men hun er også heldigvis i siste kategori! Utrolig rørende og lese og jeg kjenner meg igjen i mye! Gratulerer til alle mødre der ute =)

Henriette

10.02.2013 kl.22:21

For en fantastisk mamma du har. All respekt til deg som velger å dele dette med oss. Takk skal du ha :-)

vilde

10.02.2013 kl.22:22

Du skriver så utrolig nydelig kristin! mammaen din er heldig som har deg som datter :)

Eirin

10.02.2013 kl.22:24

woow Kristin, dette var virkelig rørende fikk tårer i øynene da jeg leste! mamma'en din høres ut som en helt fantastisk person som virkelig kjemper, men alltid har verdens beste humør, det står det utrolig stor respekt av! synes dette var et veldig flott innlegg, Kristin! det at du faktisk velger å dele dette med oss lesere, oser det respekt av! jeg vil ønske moren din alt god i fremtiden og masse glede<3

rosslylarsen

10.02.2013 kl.22:25

For en flott mamma, og hun er heldig som har deg! Ha en fin kveld Kristin :)

Eline Mikkelsen

10.02.2013 kl.22:25

Nydelig skrevet! For en fott mamma

Vilde Austad

10.02.2013 kl.22:26

Aww, sitter med tårer.. Uten mamma vet jeg helt ærlig ikke hva jeg gjort

Janne Helèn

10.02.2013 kl.22:27

Såå utrolig vakkert skrevet om sin mor Kristin :-) jeg ble skikkelig rørt og felte noen tårer. Hun er garantert suuper stolt av deg og det er ikke mange som har ett så knyttet båndt som det dere har, og det er noe du skal være KJEMPE glad og stolt over :-) min mor og jeg har en eldig tilknyttning vi også, og veldig like i utsende og har det bra sammen, men det er ikke i nærheten av åssen forhold du har til din mor, så det burdte du være kjempe stolt over :-) moren din høres kjempe herlig ut og en mor som absolutt alle mødre skulle vært :-) Hils moren din så mye fra meg (hvis hun ikke leser det selv) Gratulerer så mye med dagen mamman til Kristin :-) du høres helt FANTASTISK ut :-) klem fra Porsgrunns jente <3

silje

10.02.2013 kl.22:28

så utrolig herlig du er som skriver slik om moren din, vet at hun setter umåtelig stor pris på deg også! <3 du er good. herlig å lese dette, måten du skriver på er så nydelig:)

10.02.2013 kl.22:28

Å herregud, nå fikk jeg tårer i øyene. Utrolig søtt skrevet, Kristin!! :) Det står virkelig respekt av at du velger å dele dette med oss. Fantastisk!!

Hun virker som om hun er en utrolig sterk person som velger å se positivt på livet, istedet for å la sykdommen ødelegge alt. Skjønner jo at hun har betydd mye for deg, bare ved å lese dette her.

Det er nesten vanskelig å kommentere noe, for det var så utrolig fint skrevet. Er så enig med de som har skrevet over meg!! Men har ihvertfall fått skrevet noe av det jeg synes da :)

Ha en fantastisk kveld videre Kristin, det fortjener du!!! <3

MarleneHL

10.02.2013 kl.22:31

Hva kommenterer man egentlig på noe så nydelig som dette? Her sitter jeg og tenker på min kjære mormor jeg savner så dypt med tårer i øynene. Dette er noe av det vakreste jeg har lest. For dette var vakkert.

Moren din er jo helt nydelig, så det bildet tidligere i dag og kikket lenge på det. Det inntrykket du gir av moren din minner meg om min bestemor og min egen mor. Moren din er virkelig en sterk og modig dame, Kristin. En sånn sykdom er aldri lett å takle, men etter det du sier nå så har hun alltid gjort det beste ut av alt uansett. Hun er inspirerende, sånn som deg. Og jeg tror du har arvet mange egenskaper fra henne.

Kunne kommentert så mye mer, men nå har jeg ikke ord.

Hils den nydelige moren din og si at hun er en stor inspirasjon. For nå ble jeg inspirert.

Må skrive at jeg er så utrolig glad i min mamma og. <3

Tusen takk for at du delte dette med oss.

Linnea Myrvold Bergqvist

10.02.2013 kl.22:33

Synes det er sterkt - og flott, av deg og dele slikt med leserne dine, og forøvrig alle som har tilgang på internett. Håper moren din har det bra, og det tviler jeg ikke et sekund på at du ikke sørger for at blir gjort! Du er en fantastisk og omsorgsfull person, noe du sikkert har arvet fra din flotte mor. Gratulerer på morsdagen alle mødre!!

Kristina U

10.02.2013 kl.22:36

Å herremin så nydelig skrevet! Jeg felte en tåre når jeg leste det. Man kan godt se hvem du har arvet det nydelige utseendet fra! Moren din er sterk - og det er du også :)

cathrine

10.02.2013 kl.22:38

er enig med alle over. herlig skapning hun virker som, og du er også bare en herlig en. jeg øsnekr dere virkelig alt godt. takk for du delte, var bare nydelig

Ingelin Rystad

10.02.2013 kl.22:39

Så ufattelig bra og vakkert skrevet <3<3 Fikk tårer i øynene jeg <3<3 Du har ei utrolig sterk mor :-) <3

Mari

10.02.2013 kl.22:41

Så fantastisk bra skrevet! Jeg ble rørt jeg, moren din må være vidunderlig<3

Edel Marlèn Taraldsen

10.02.2013 kl.22:46

Har ikke vært innpå bloggen din på en stund, og da dette innlegget var det første jeg møtte ble jeg utrolig rørt og ganske sjokkert over meg selv. For det første, så var det utrolig bra skrevet! Moren din høres helt fantastisk ut, og ikke minst deg selv som også beskriver moren din slik som du gjør. Blir helt inspirert av skrivemåten din og beskrivelsene du får så godt frem. Sinnsykt bra! For en sterk og flott mor, og datter! Virker som dere begge har en utstråling som smitter på mange mils avstand.

Fra nå av skal jeg bli flinkere å klikke meg innpå bloggen din, kjempe fantastisk!

Cathrine Nilsen

10.02.2013 kl.22:48

Åå, så utrolig fint skrevet! For en herlig og nydelig mamma du har! Nå forstår jeg hvor du har all positiviteten din, den herlige utstrålinga di og dett helt vanvittige utseende fra. Eplet faller ikke langt fra stammen? ;) heheh..

Ha en fin kveld videre, nydelige ♥

Marit SV

10.02.2013 kl.22:54

Felte en tåre av dette innlegget Kristin! Selv har jeg også verdens beste mamma, men det er vel heller motsatt for meg da det er jeg som sitter med MS diagnosen. Den har jeg slitt med i tre år i dag. Og som nitten år, kjenner jeg at jeg har en lang vei å gå da jeg også må leve med denne sykdommen resten av livet. Like vel kjenner jeg meg litt igjen i det du skriver om mammaen din, da jeg også er en gladperson som prøver å gjøre det beste i en hver situasjon :) Så takk for et rørende og inspirerende innlegg!

Stine Mikalsen <3

10.02.2013 kl.22:56

Åj, Kristin der kan man snakke om å gå dypt inn i tankene! Du er også helt fantastisk, du er mitt forbilde, jeg vet ikke hvorfor men du bare er det. Digger deg å en kul stil det har du også! Men jeg lurer på en ting, om du snart kan ha en spørsmålsrunde der du svare på alle spørsmålene på en video?

Ønsker deg og din mor lykke til videre! <3

Sara :D

10.02.2013 kl.22:56

Ååå! Så tøff du er så skriver dette! Blir helt rørt! Så vakkert ,dere to må bare ha verdens beste forhold til verandre og det er jeg misunnelig på!

Forde om jeg hadde et mer en perfekt forhold me min mor! :D Jeg håper så inderli at din mor får et fantastisk og fint liv videre for det fortjener hun etter så mye hun har gått igjen om! <3 og ikke minst det du har hått igjenom ,som har måtte hatt en syk mor hele live ditt! Det er noe av det mest forferdelige du kan oppleve! , jeg sjøl som mistet mormoren min da jeg var 9 moren min da jeg var 11 og bestefaren min da jeg var 12 vet at og ha noen syke i live sitt preger deg mye! <3

Så all respekt til deg og dine familie medlemmer! <3 vet ikke hva jeg skal skrive jeg du er en fantastisk person Kristin og det merker jeg at du har fra din mor etter det jeg har lest er hun en fantastisk mor og brenner for live! Herregud! Lykke til me alt! <3

Klem! :D <3

Helle Kristine

10.02.2013 kl.22:57

Du er så fin.

Oda Ulrikke

10.02.2013 kl.22:59

dette var veldig fint skrevet, og jeg må innrømme at jeg fikk noen tårer i øyekroken. Moren din virker veldig sterk, og jeg skjønner at du er stolt henne! Og gud, så vakker hun er! nå skjønner jeg litt bedre hvorfor du er pen, kul, stilfull og alt det der.

Ønsker henne god bedring og håper hun har hatt en fin morsdag! :)

Navn

10.02.2013 kl.23:00

veldig fint skrevet <3

Silje <3

10.02.2013 kl.23:03

Wow! Eg sitter å griner! Ble så rørt! <3

Men med tanke på alt du har skrevet på bloggen din er du lik din mor i personligheten!<3 du er like fantastisk! :*

din mor hørest helt fantastisk ut! :D <3

Ps: håper du har lest Facebook meldingen! <3

Camilla

10.02.2013 kl.23:04

Så mange fine ord :-)

Cecilie

10.02.2013 kl.23:04

Veldig bra skrevet,noe av det beste jeg har lest hittil. Kanskje du skal vurdere og skrive slike innlegg fra tid til annet.

Marie

10.02.2013 kl.23:05

Så fint skrevet.

Kunne virkelig ønske jeg også hadde moren min her. Kunne ønske jeg kunne gi hun en klem hver eneste dag, for å vise at jeg satt pris på moren min og at jeg er glad i henne. Kunne ønske jeg hadde en mor å prate med og dele ting med, og ikke minst vokse opp med hun. Jeg mistet moren min for 5 år siden, hun tapten kampen mot kreften. Kreften som tok livet til moren min, og 2 år etter det mistet bestevenninnen min, moren sin også. Og 1 år etter det igjen tapte også den andre venninnen min sin mor, kampen mot kreften.

Ta vare på moren din,Kristin. <3

Amalie

10.02.2013 kl.23:10

Fantastisk av deg å dele dette!! <3

dæven

10.02.2013 kl.23:12

må ærlig inn rømme at det kom et par tårer da jeg leste dette. du er full av godhet Kristin, noe du tydelig vis har arvet av den flotte mammaen din! Dette var herlig skrevet, hun er verdens heldigste som har en så flott datter som deg! stå på :)

Thea Jansen

10.02.2013 kl.23:13

herregud, beundrer deg kristin <3 du er en så utrolig vakker person, og jeg er sikker på moren din er SINNSYKT stolt over deg akkurat nå, som hun antagelig også har vært hele livet! Jeg er sikker på hun er et like fantastisk og amazing menneske som du er, og da må jo hun være gaaaanske så høyt oppå den listen!

Ingvild

10.02.2013 kl.23:13

Ble skikkelig rørt av dette innlegget. Så fin du er Kristin! Kjenner også noen som lider av MS, det er urettferdig at noen må leve med et slikt handikap, men samtidig så beundringsverdig når de klarer å snu situasjonen og se det positivet i livet!

Anita Hundseid

10.02.2013 kl.23:19

Tnååå vakkert :') du er lik moren din på mange måter Kristin!<3

Idun B. Oppedal

10.02.2013 kl.23:23

Dette var et utrolig vakkert og rørende innlegg, Kristin! Hun høres virkelig ut som en helt, på måten du beskriver henne på!

Gjennom bloggen får jeg inntrykk av at du har arvet menge av de positive egenskapene hennes!

God kveld videre!

Marianne S

10.02.2013 kl.23:23

For et forbilde moren din er! Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive, ble ganske målløs av dette. Jeg er også kronisk syk, og bare med å lese dette, fikk jeg virkelig nytt pågangsmot. For en historie, og virkelig bra skrevet. Dette satt virkelig et støkk i meg. Gratulere med morsdagen mammaen til Kristin, jeg har virkelig tro på at du er et fantastisk menneske, et virkelig forbilde!

Kristine

10.02.2013 kl.23:24

Ah, dette var helt nydelig, Kristin! Ble rørt av å lese det, moren din er nok heeelt fantastisk. Og heldig er hun som har en så fin datter ;-)

lene salbu

10.02.2013 kl.23:24

Det høres ut som du har en fantastisk mamma, Kristin. Og hun er heldig som har deg som setter så uendelig stor pris på henne! Mammaer er det viktigste vi har, og du formidler virkelig det budskapet bedre enn noen andre. Du er så flink, Kristin. <3

siljepia

10.02.2013 kl.23:26

Det kom noen tårer når jeg leste dette ja .. Veldig bra skrevet :)

Marii

10.02.2013 kl.23:29

Du er fantastisk Kristin, og dette var et veldig fint innlegg!

Caroline Skråmestø

10.02.2013 kl.23:30

Wow, dette var rørende! :') Utrolig fint skrevet ;)

Anette

10.02.2013 kl.23:37

Helvete så sterkt!!! Stå på, aldri gi opp!

Synne Fink

10.02.2013 kl.23:47

Dette var et vakkert innlegg! Moren din høres ut som en person de fleste trenger i livet sitt :) Hun høres ut som en sterk, pen, fornuftig og vakker person, på både utsiden og innsiden! Mammaer er fantastiske, og vi må være stolte av de. Glede oss over den styrken og gleden de bringer inn i livene våre :D

Dina

10.02.2013 kl.23:56

For et fantanstisk innlegg, en skikkelig bra hyllest til moren din! Moren din er vikelig en helt, for en inspirasjon! Dere fortjener begge det alt beste! Jeg ønsker dere begge alt godt og håper at MSen ikke forverrer seg :) Makan til sterke mennesker, respekt <3

Thea Nyborg

11.02.2013 kl.00:00

Åh, Kristin! Du skriver så utrolig rørende! Moren din høres ut som en herlig kvinne som kan komme seg gjennom det meste og allikevel tenke på alle rundt seg.

Moren din er en stor grunn til at du har blitt du, og det synes jeg hun skal være stolt over, for du er fantastisk! Ta godt vare på moren din, Kristin. Hun fortjener all den glede og latter du kan gi henne, og jeg er sikker på du klarer det. C:

Mødre er noen fantastiske skapninger, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten min så alt for herlige og nydelige mamma.

Go moms, without them the world would be a horrible place! <33

Vibe

11.02.2013 kl.00:02

Ååå, så fint skrevet! Er nok ingen tvil om hvorfor du har blitt til den positive og fantastiske personen du er idag, så viktig å ha et positivt forbilde :-) Både du og mammaen din virker som noen fantastiske mennesker, sånne trenger vi flere av i verden! Stå på videre!

Trine Cook Espedal

11.02.2013 kl.00:08

Noen mennesker er bare helt unike!! Din mor høres absolutt ut som en av dem. Og jeg har en anelse om at du har arvet et stort og godt hjerte av din mor:-) ❤

Line

11.02.2013 kl.00:13

Må bare få sagt at du er virkelig en god person Kristin, og alt som er skrevet her tar du bare rett fra hjertet, og det merkes og spres rett i hjertet til andre. Du beskriver et forhold som er så sterkt, og flere kan kjenne seg igjen i dette, hvor avhengig man noen ganger er av en person. utrolig fint.

Anne

11.02.2013 kl.00:49

♥♡♥

Inger Helene Håberget

11.02.2013 kl.01:35

Utrolig fint skrevet, Kristin!

Kom noen tårer nå ja ♥

sigrid kallevåg ❤

11.02.2013 kl.07:17

utrolig fint skrevet,Kristin ❤

Renate Kjellevold

11.02.2013 kl.07:47

såå fint skrevet! rett før eg begynte å grine!

ho virka jo heilt fantastisk - og fy søreen så pen ho var! :D

Tonje

11.02.2013 kl.08:00

Dette er nok berre ein liten kommentar blant alle andre, men eg tenke likevel på mammandin! Håpe du gir ho ein stor klem og seie at eg (sikkert fleire) som tenker på ho! Håpa ikkje tilstanden forverra seg meir! Familien min ha slite ein del med sjukdom og, eg å mamma + ein tremening har ME, og eks onkelen min og søskenbarnet til mamma har og MS som moren din.. "Onkel" har den grada der han klare seg utn rullestol, men søskenbarnet til mamma sitter i rullestol, og har gjort det i mange år, så lenge eg kan hugse (er 18år)! Eg veit sjølv korleis det er å vere sjuk, det å gå med smerter og ikkje ha det bra, det er tøft!! Og når mora di alltid e positiv, eg skjønna det ikkje, for det e vansklig! Du må ha ei fantastisk mor!! (Ps: det har eg og!!)

Håpe virkelig at moren din ikkje bli verre!!

kristiane johnsen

11.02.2013 kl.08:15

<3<3<3<3<3<3<3<3<3 Tårene kom fort!

Emilie

11.02.2013 kl.09:43

Dette var veldig rørende :)

Julie nygård

11.02.2013 kl.09:43

Ååå så utrolig vakert skreve, grein meg gjennom heile innlegget!! Du må ja ein fantastisk mor, og hun er sikkert stolt over å ha deg som datter også, det var utrolig bra skreve. Håper ikke tilstanden hos moren din forverres ! Dere er begge utrolig positive og flotte personer, den positive energien smittes over til andre❤ tenk hvis alle kunne hvert som dåkkår? Ønske mårå de masse god bedring, hils fra alle oss lesere og sei korr fantastisk hu e❤❤

Cecilie Lien

11.02.2013 kl.10:32

Så utrolig fint og rørende skrevet! Moren din virker som en fantastisk flott dame, og så positiv og omtenksom! Alle gode tanker til henne, og masse god bedring ❤

Caroline

11.02.2013 kl.11:08

Nydelig skrevet, ble ordentlig rørt! For en flott mamma du har, og du er like flott :) ønsker dere alt godt og god bedring til mammaen din :)

Kristin

11.02.2013 kl.11:16

❤ Så utrolig fint skrevet og for noen vakre ord!! Moren din virker som et helt fantastisk menneske, både innvendig og utvendig! Du er også et helt utrolig og positivt menneske, Kristin, og det virker som dere har mange likhetstrekk! Mødre er noen unike og gode mennesker som man må ta godt vare på. Stor klem til både deg og moren din :)

Stine

11.02.2013 kl.12:18

Rørende å lese. Hilser til mammaen din! :) Godt hun har kommet seg til Oslo, så du slipper å gråte for mye i klærne hennes ;D

benedikte

11.02.2013 kl.12:26

Dette var veldig fint skrevet, Kristin. Du er sterk, og det er mammaen din også. Rart å lese det her, og se at det er under 60 kommentarer, men når du skriver om klær eller Dennis er det godt over hundre.

Jeg er veldig glad du er ærlig, og tør å dele sånne ting med oss. Ha en fin uke, Kristin :)

Hege

11.02.2013 kl.12:55

Du er skjønn Kristin:-)

Viktig å ta vare på mamma'n sin<3

Ønsker deg en fin dag, jeg blir super inspirert av bloggen din:-)

Tuva Fahle Berg

11.02.2013 kl.12:57

Det med at du grått deg i søvn hos venninner kjenner jeg meg så godt igjen i! Haha:) Jeg grått og grått, noen ganger sendte foreldrene til venninna mi meg bare hjem! haha! Elsker mamman min for alltid!!! <3 <3

liveterenreise

11.02.2013 kl.13:20

Blir så stolt av moren din av å lese dette!! Det er kjempe rørende at dere har så sterkt bånd og at moren din er så sterk :D

Har hatt ei stemor som fikk MS, men som da istedet for å gjøre som din mor gjorde det motsatte! Det var ikke ett vakert syn eller opplevelse, som gjorde at mye av familieforholdet til min far og hans familie ble ødelagt. Men nå som hun har gått bort har vi heldigvis fått kontakt igjen, synd at det var det som måtte skje for at det skulle gå, men slik er det bare.

Anette Bøen

11.02.2013 kl.13:56

Først og fremst vil jeg si at det var utrolig trist å høre at moren din er syk.

Får alltid vondt i magen når noen forteller om akkurat den sykdommen.

Storesøsteren døde for 2 år siden etter å ha levd med den hardeste varianten av MS.

Man får et helt annet perspektiv på livet ved å gå i gjennom noe slik og når personen som er syk klarer å kjempe og fremstå som et forbilde er det fantastisk inspirerende! Det krever en unik stryke!

Ta vare på moren din og forholdet deres! Hun er nok veldig stolt av deg :)

Julie Marie

11.02.2013 kl.13:59

Ble veldig rørt av å lese dette innlegget. Ser meg selv i det du skriver, bare hos meg er deg jeg som har MS, og mamma som støtter meg for alt i verden. Fikk MS diagnosen da jeg var 17 år, til og med nå, den dag i dag (nå er jeg 19), så sliter jeg psykisk med å fordøye det. Men prøve å være gla, spre humør og være takknemlig for det jeg har. Å lese om din mor var rørende, og ga et veldig stort inntrykk. Så nå skal jeg tenke på henne hver gang jeg føler meg nedfor å si til meg selv, at folk har det mye verre en meg, og livet må bli fylt med glede.

Tusen takk for du delte dette på bloggen din, du er virkelig en livsglede spreder :-))

Tina Bolstad

11.02.2013 kl.14:07

For er fantastisk innlegg, jeg blir rørt <3 mammaen din høres helt fantastisk ut, en kjempe sterk dame! Jeg vet at du ikke ser pappaen din så ofte, så det at du er avhengig av mammaen din er bare normalt. Og i tillegg til det, så høres hun ut som en dame som man aldri vil dra fra <3

Foreldrene mine er også skilt, men jeg går på skole der hvor pappaen min bor. Jeg er selv veldig glad i mammaen min, så det at jeg nesten aldri får sett henne gjør det litt vanskelig. Det blir alltid mye klemming når får møtt henne da.

Mammaen min er veldig mye syk nå. Hun har problemer med den ene lungen sin og må stadig på sykehuset. Jeg vet ikke helt hva som er galt, men jeg er veldig redd for at det er noe alvorlig. Noe jeg håper det IKKE er!

Du får ha en fin dag videre, Kristin <3 kjærlighet fra meg

Siri

11.02.2013 kl.14:32

Flott innlegg, ble så rørt! Mammaen din virker fantastisk. :-)

Jonas

11.02.2013 kl.14:37

Hun setter sikkert kjempe stor pris på deg!

Hun er heldig som har fått en datter som deg! :-)

ingvild

11.02.2013 kl.14:47

åh, for en fantastisk person du er kristin, oppdratt av en fantastisk mamma! nå skjønner jeg hvorfor du har blitt så smilende og ernergisk som du har bitt :))

Solveig Lønning

11.02.2013 kl.15:03

Blir jo rørt !! men for en fantastisk mor du har !! Det var en utrolig fin tekst du har skrevet om henne <3 Hun må være virkelig stolt over deg, nå vet jeg hvor du har alle smilene dine og energien fra <3

Ane

11.02.2013 kl.15:06

så utrolig vakkert! jeg ble rørt, jeg ja.. <3

silje

11.02.2013 kl.15:07

Det var utrolig vakkert !! Sitter her med tårer i øynene, mamman din er sterk og en veldig god mor! Sikker på at all den styrken hun hadde til overs var pga deg, du stråler jo heletiden, glede sprer glede :D <3

Rikke

11.02.2013 kl.15:10

bra skrevet blei helt rørt øve detta mina om min mor som sliter med ledjikt som har alltis stilt opp for meg og ikkje klagt <3

Camilla

11.02.2013 kl.15:16

Så fint og modig skrevet!! Dette rørte meg virkelig, spesielt siden min mamma også har MS. Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver, og føler virkelig med deg og dine nærmeste. Jeg vet godt hvordan der er å se sin egen mamma syk, ikke en følelse eg unner noen! Sender varme tanker til deg <3 Tusen takk for at du skrev det du skrev på en så vakker måte som du gjorde!! <3

vilde ab

11.02.2013 kl.15:32

så fint skrevet! mammaen din virker virkelig som en flott dame! jeg vet ikke hvordan det er å ha en så nærme deg være så syk, men jeg har erfaring med farfaren min som ble eksetremt syk. han fikk kreft i hele kroppen i tillegg til flere slag som gjorde høyre siden hans lam. det er veldig vondt å se noen du er så glad i ha det vondt, og ikke er friske. jeg håper mammaen din lever et langt og så friskt som mulig liv:-) hun er heldig som har en datter som deg <3

Sigrid Elise

11.02.2013 kl.16:05

Jeg er målløs. <3

Maja Romstad

11.02.2013 kl.16:05

Du er utrolig Kristin! Som faktisk velger og dele dette med oss, mammaen din er super <3

Jeg fikk frysninger og tårer i øynene når jeg leste dette.

Det skal du ha, girl you are amazing!

Moren din er sikkert helt nydelig og har akkurat samme personlighet som deg, helt nydelig!

Shine bright like a diamond <3

Mari Johanessen

11.02.2013 kl.17:03

Sitter med tårer i øynene.. Det er ikke uten grunn at du har blitt som du har blitt Kristin! Alt ligger i dine røtter. Mammaen din høres helt fantastisk ut, og det er så herlig å se at du tør å innrømme at du er mammadalt, og stolt av mammaen din. Kjenner selv en med MS, og vet det kan være tøft til tider. Han sitter i rullestol og må ha hjelp til alle hverdagslige ting. Man vil jo ikke at noen man er glad i skal ha det vondt! Han har akkurat som mammaen din humøret oppe og er positiv fra morgen til kveld! Som jeg beundrer slike mennesker... Måtte dere ha mange fine år sammen videre <3

Kamilla

11.02.2013 kl.17:31

Vakkert skrevet!! Jeg et målløs!!❤❤❤

vilde

11.02.2013 kl.18:36

Jeg føler med deg. Min flotte mamma fikk MS et år etter pappas død. Pappa gikk bort i alder 40 og mamma var bare 38 år gammel. I en alder 39 får hun MS. Alenemor til sju barn og en kronisk sykdom som ikke kan bli frisk av, er hun den sterkeste personen jeg vet om. Denne familiesituasjonen er sann og ikke funnet opp av ren fantasi. Jeg har hatt verdens beste oppvekst og alltid sett mamma sjuk, men hun har begynnt på ny medisin som gjør henne bedre til bens og mer energi til hverdagene.

Min histore om mamma med ms.

Vilde

Rebecca

11.02.2013 kl.18:57

Herlig skrevet, blir helt rørt. Det er ikke alle som klare å åpne seg på den måten, slik du nå gjorde! Du bør være stolt av deg selv! Mødrer som setter barna sine først, selv om de virkelig ikke orker og er helt utslitte, er helt ubeskrivelig. Jeg har selv en frisk mor, men har en søster med en alvorlig dødssykdom som heter Emily (2 1/2 år). Hun har en alvorlig sykdom som heter MPEI. Jeg forstår ikke hvordan mamma klarer ved og både være en kjempeflott mor for meg, min søster (14år), min andre søster (4år) og for verdens beste lillegull. Det er et mirakel at hun er oppegående, og jeg er kjempe stolt av henne! Morsdagen (igår) er en dag som alle burde bruke fornuftig til å vise omtanke til sine flotte mødre!

Hvis du/noen her vil lese om lillegull, kan dere forresten sjekke bloggen til mamma http://lillegullemily.wordpress.com/

Kjempeflott innlegg! <3

Kristine K. Bårdsen

11.02.2013 kl.19:25

For et flott innlegg og ikke minst for en flott mamma du har! Herlighet! Du har utrolig stor grunn til å være så stolt av henne :-) Mamma er også mitt forbilde. Hehe ;-)

Klem fra meg

Marie

11.02.2013 kl.19:38

Så utrolig nydelig.. ble helt rørt! nå skal jeg gå å gi mamma en stor klem <3

Peder

11.02.2013 kl.20:48

Så rørende!

Jeg har også måttet gråte meg i søvn på overnatting hos venner. Savner mamma så fæælt. :)

Hanne Nilsen

11.02.2013 kl.21:05

Må si jeg felte en tåre nå, Kristin! Moren din virker kjempe sterk, og det er tydelig at du har arvet den styrken hun har. Aldri i livet om jeg kunne gjettet moren din hadde det slik, med tanke på hvordan du stråler! Hver dag poster du innlegg her på bloggen, tar bilder til oss og skriver gode innlegg - opptil flere ganger for dagen! Du har god grunn til å være stolt over henne, men hun har en (sikkert flere) god grunn til å være stolt over deg og! Makan til positiv energi som du sprer skal man lete lenge etter. Ha en fiin mandagskveld videre, Kristin! Klem <3

Solveig :D

11.02.2013 kl.21:25

Det var syyyyykt rørende. eg begynte å grine, og måtte lese litt opp og opp igjen for å forstå alt hun faktisk han vert gjennom, og det er fantastisk! det var ein veldig fin tekst å forstår veldig godt, hvorfor du ser såå opp til hun. du har kjempe god grunn til å vere veldig stolt av henne, å litt sånn som du er mitt forbilde. så både du og familien din kristin, er noe alle burde se opp til. er på en måte glad i deg eg. ^^ <3 CY.

<3 Kristine.

11.02.2013 kl.22:13

Så fint skrevet <3

Navn

11.02.2013 kl.22:42

Wow, dette må ha vert tøft får henne!! Men også får deg ! Håper hun blir bedre:)

Linn

11.02.2013 kl.23:03

Det høres virkelig ut som mammaen din er fantastisk person ja, så heldig du er! :) Håper mine to døtre har så mye fine ord om meg når de blir større!

Vanja

11.02.2013 kl.23:07

Så utrolig flott skrevet, Kristin! Moren din virker like fantastisk som deg :)

Marita V

11.02.2013 kl.23:42

Tusen takk for at du deler dette med oss, Kristin. Det høres ut som om du har en fantastisk mor. Det at du deler dette forsterker inntrykket mitt av deg som person, jeg skjønner nå hvor du har fått ditt gode humør og pågangsmot fra. Det er tøft gjort å legge ut slike private og personlige ting på en blogg, det står det respekt av :)

Mona

12.02.2013 kl.00:48

Nydelige ord. Mamma`n min har også MS så jeg vet alt om hvordan denne sykdommen kan spise en opp. Men min mamma er som din og klager aldri.

Stå på kristine! Møtte deg på Cafè 33 for noen helger siden, og du er noe av det skjønneste jeg har møtt :)

Sigrid

12.02.2013 kl.09:05

Huff, jeg skulle ikke ha lest dette innlegget ETTER å ha sminket meg ferdig...maskara og foundation i frie strømmer som lander på tastaturet! Veldig bevegende innlegg, og du har uten tvil en supermamma, og er sannelig ganske så super selv!:-) Gode ønsker og klemmer til deg og din mamma!

Charlotte Schei

12.02.2013 kl.17:51

Så utrolig fint skrevet. Sitter med tårer i øynene. Utrolig trist at moren din som virker så hyggelig og snill skal ha en slik sykdom. Og det at hun er så positiv tror jeg har gjenspeilet seg i deg. For så utrolig snill og fantastisk som du er så må det komme fra noen? Blir så glad hver gang jeg er innom bloggen din. You make my day! :-)

Katrine Vallestad ♥

12.02.2013 kl.19:12

åherregud Kristin! jeg sitter her med tårer i øynene! det er virkelig ikke ofte! det er seriøst det nydeligste jeg har lest noen sinne! det må ha vært helt annerledes.. og etter å ha lest dette, har jeg virkelig fått sansen på hvor din herlige personlighet Kristin! det er sånn at jeg faktisk er stolt over det du skriver! det er så godt å se at det er folk i denne verden her som bryr seg så mye om folk som det dere to gjør! proud moment! ♥

Janne

12.02.2013 kl.22:18

For et utrolig fint innlegg! Er ikke rart moren din er så glad og fornøyd når DU er så blid og takknemlig for alt!:) Du virker som en skikkelig herlig jente Kristin, med herlig stil, utseende,innlegg,personlighet, og ikke minst med en herlig mamma!:) Håper mammaen din hadde en fin morsdag,og duu en fin kveld:)

Heidi

13.02.2013 kl.21:20

Et utrolig fint innlegg! Rart at jeg kom over det, for vi var/er i helt samme situasjon! Mammaen min har også MS, heldigvis ikke den som er mest alvorlig, og hun klarer seg helt supert. Når jeg var mindre (er 17 nå), var jeg avhengig av mamma. Jeg turte heller ikke å sove hos naboen min, og være borte fra henne noen timer osv. Hun er, og vil alltid være den viktigste personen i livet mitt, og jeg kjenner jeg gruer meg veldig til de dagene hun begynner å bli betydelig verre i sykdommen sin - noe jeg håper aldri skjer. At det var noe som aldri kunne skjedd. Skulle bare ønske at MS ikke hadde fantes. Du er en utrolig herlig og fantastisk person, Kristin! Stå på :-)

Nora

13.02.2013 kl.23:07

Hei! Super nydelig blogg!

Jeg leste dette innlegget ditt, der jeg så at moren din hadde MS, min far hadde også det!, dessverre lever han ikke den dag idag etter han omkom av kreft i november...:-(<3 og jeg er bare 14år..... Men du er en super herlig dame!! Klem og moren din er sikkert like super som deg!!!<3

Malin

15.02.2013 kl.18:09

Helt utrolig NYDELIG skrevet!

ble helt sinnsykt rørt av å lese.

Fikk trang til å ringe min egen mamma bare for å fortelle henne at jeg er så inderlig glad i henne.

Ble utrolig inspirert, og kjenner meg igjen av mye av det du skriver fra når du var liten.

veldig veldig nydelig!

Navn

15.02.2013 kl.18:57

For å si det sånn, hvis hun er en så lidenskapelig og fantastisk mor, DA har du arvet mye etter henne! Det merkes utrolig godt! Håper alt blir bra!

Navn

17.02.2013 kl.21:40

wow, for et fantastisk innlegg!

Eirin Røsand

18.02.2013 kl.11:56

Høres ut som om hun var et helt utrolig menneske! Nydelig var hun også !

Thomas

22.01.2015 kl.21:18

Hei Kristin,

Takk for en rørende hyllest, din mor er heldig som har deg! Og som har støttespillere som setter pris på henne.

Det finnes mye forskning på MS, spesielt innen legemiddelindustrien, og jeg antar din mor har fått den beste medisinske behandlingen med tilgjengelig bremsemedisin.

Imidlertid så er det vitenskapelig vist at MS progresjon henger sammen med inntak av mettet fett. Kort fortalt <20gr dagen (det holder altså ikke med rammene for "vanlig sunt kosthold som legene ofte forteller) og prognosene er signifikant mye bedre enn om man ligger noe over denne dosen (<35gr som fremdeles er lavt..).

Før du avfeier det ta en tur innom biblioteket og skaff denne artikkelen:

Swank RL, Dugan BB. Effect of low saturated fat diet in early and late cases of multiple sclerosis. Lancet 1990; 336:37-39

Ønsker dere alt godt!

Thomas

Synne

23.01.2015 kl.15:09

Hei Kristin<3

Utrolig rørende innlegg.

Din mor er utrolig sterk! Og jeg kjenner jeg blir stolt av henne av å lese dette.

Og tenk hvor heldig hun er som har en så fin og omtenksom datter som deg.

Jeg har selv hatt MS i 4 år, og nå er jeg 16år.

Klem fra Synne Beate Johannessen.

Kontakt meg gjerne om dere vil vite hvordan en 16åring lever med MS :)

Skriv en ny kommentar

hits