LUNCHTIME

Å hei hvor det går...

Inn i bilen, ut av bilen, inn i møte, ut av møte, blogging, inn i bilen, lunch, skravling, nytt møte, blogging, mailbox cleanup, inn i bilen, dinner date, blogging, planlegging, og sånn går no dagan! Akkurat sånn jeg liker det, selvom det går kraftig i surr til tider. Men men, jo mer stresset jeg er, og jo flere ting jeg har på agendaen, dess mer effektiv blir jeg. Jeg er en av dem som jobber best under press, sånn har det alltid vært i jobbsammenheng, men også på skolen. Jeg husker så innmari godt hvordan det var da jeg gikk på videregående... Vi fikk en innleveringsoppgave som skulle leveres en måned senere, og jeg var en av dem som begynte på oppgaven kvelden før innlevering... Gjerne sånn rundt klokken elleve på kvelden, som satt våken hele natten, som gjorde den beste innsatsen EVER, og som faktisk fikk toppkarakter på oppgaven. Selvom resultatene ikke alltid ble like bra, var det faktisk disse "i-siste-liten"- skippertakene som gav best resultater, og sånn er det fortsatt. Merkelig det der... Jeg klarer tydeligvis ikke å ha et altfor strukturert og "satt" liv, på en måte. Slik livsstil funker bare ikke for meg, så da får jeg heller bare leve med høy puls og en stappfull agenda...

Lunchen var forresten magisk. Omelett med masse digg... Sånn lunch jeg ikke klarer å lage selv. Ikke på noen som helst måte! Èn dag skal jeg begynne å interessere meg for matlaging. En dag jeg har god tid... Haha... Aldri! 

Hvordan er dere i forhold til "i-siste-liten"? Jeg vet jo at flesteparten av dere studerer, går på ungdomsskolen eller videregående, og jeg er faktisk skikkelig spent på om dere er sånn som jeg var i sin tid. Hva er liksom det mest vanlige?

Suss og Klem 

52 kommentarer

Merete :)

22.01.2013 kl.15:34

Jobber faktisk best under press jeg å! :)

Jeanette

22.01.2013 kl.15:34

Jeg begynner ALLTID i siste liten, samme hva det gjelder. Jeg står opp i siste liten, jeg begynner med oppgaver dagen/kvelden før den skal leveres, rydder i siste liten hvis jeg får besøk, pakker gjerne rett før jeg skal reise (samme om det er til syden eller om jeg skal til pappa i en helg), osv osv..

Vi har hatt særemne (jeg går siste året på VGS) i over 6 måneder nå. Den muntlige delen skulle vi presentere rett etter jul,mens den skriftlige delen skal leveres denne uken. Jeg begynte kvelden før med den muntlige, og har enda ikke begynt med den skriftlige. Men jeg trenger litt tidspress for å klare å gjøre ting, og jeg har faktisk fått bra på alle innleveringene jeg har levert :)

Peder

22.01.2013 kl.15:36

Hva var det Belinda kalte seg på gaten igjen? Lotta?

Kan du ikke lage et innlegg om hvorfor hun gjør det? x)

Og ja, det blir mye siste liten ting. Man utsetter og utsetter så lenge man bare kan!

Cecilie L.

22.01.2013 kl.15:44

Hah, er så lik deg der! Er så utrolig giddalaus når det kommer til skolearbeid (må være den kjedeligste tingen i hele verden). Går 2. året på vgs nå, og det ender alltid med at jeg begynner å øve på prøve dagen før. Tar bøkene med hjem et par dager i forveien (spesielt i realfagene), men de blir alltid liggende i bagen! hahaha, unødvendig tung bag på skuldrene egentlig..

Men når jeg først begynner å lese et par dager i forveien klarer jeg ikke å konsentrere meg, så det er lite vits egentlig. Er ikke før dagen før prøven jeg virkelig går inn for å lære meg stoffet. haha, utrolig irriterende egentlig...

Fredrikke R. Lous

22.01.2013 kl.15:49

Hehe, kjenner meg veldig igjen der Kristin :o) er alltid sånn at jeg elsker å ha mye å gjøre, og skal alltid utsette lekser, prosjekter osv. til siste kvelden :o) Men er også sånn som får høyest karakterer på det :o)

Sånn er det på øving til prøver, leser alltid siste kvelden :o)

Håper du har hatt en bra dag :o)

Klem fra Fredrikke

Pia Garshol

22.01.2013 kl.15:51

Mmm.. Det såg godt ut😘 Jeg er sann som leser dagen før en prøve!! Vi har faktisk en naturfags prøve på torsdag, når jeg tenker meg om😜 Men det funker bra får meg har jo gjennomsnitt på 4,28 elns😘😘❤

ingvild

22.01.2013 kl.15:52

går i 10. klasse og bruker myye tid på lekser og får godt igjen for det haha. gjør det på en litt annen måte. liker å bli ferdig med alt i starten, sånn at jeg kan ta det chill resten av tiden til vi får noe nytt. men hvis vi derimot har en innleveringsoppgave, så venter jeg alltid til siste dag med å se igjennom og levere den. klarer aldri å levere noe før rett før det skal leveres. så liker å gjøre det i god tid, men levere det i siste liten ;))

Tina Bolstad

22.01.2013 kl.15:53

Jeg er en av dem som gjør "i-siste-liten" ting. Alt fra innlevering, prøver, vasking o.s.v... Sånn har det egentlig alltid vært, får ikke gjort så mye med det. Hehe!

Agendaen din er ihvertfall kjempe full, så du får nyte den "tiden" du har :) også må du jo kose deg masse, Kristin. Mange klemmer fra meg

martinethunestveit

22.01.2013 kl.15:56

Skjer ofte i siste liten.. Drøyer alt med lesker, prøver innleveringer.. Men det funker faktisk, blir som oftest 5, haha, veldig rart!

Nina Hoel

22.01.2013 kl.16:19

Jeg er frisør lærling, og vi har sånne prøver med forskjellig klipp, skjegg, farge,tegninger, beskrivelser å ja you name it, å det er noe DRITT, så prøver å bli ferdi lenge før jeg skal ha prøven slik at jeg kan slappe av før jeg skal ha denne dritt prøven. ikke missfåstå jeg liker frisør yrke, men ikke prøvene jeg må ha med AAAALT for mye tegninger og beskrivelser.

Stå på Kristin. Ha en fin dag videre :) :)
Jeg er lik, siste liten. Jobber best under press, begynner jeg tidlig med oppgaven mister jeg fort fokus på det. Er det tidspress går det bra. Alltid gjort det på eksamner også.

Ingelin Rystad

22.01.2013 kl.16:30

Jeg begynner med oppgavene i god tid jeg :-) <3 Så skikkelig godt ut :-) Ha en fin dag videre :-)

Navn

22.01.2013 kl.16:44

Jeg starter gjerne på ting ganske tidlig, men så ender det med å sette inn støtet de to siste dagene..! Jaja, det er vel mange som er siste-liten mennesker. Høres ut som du har en strålende hverdag så kos deg videre og enjoy life :D

Inspirationbloger

22.01.2013 kl.16:46

7. klasse :p

Ha en fin/stressende dag så lenge! Aahaha :)

Siri Gjefsen

22.01.2013 kl.17:17

jeg er "i-siste-liten" jobber. og sitter alltid med masse lekser dagen før inleveringer. også sitter ejg med boka i hånda på vei til skolen de dagene vi har prøve.

mens mine venner er ferdig med leksene på onsdag, har ikkejeg begynt på de før Torsdag, og leverer de på Fredag :P sånn er det bare.

jeg elsker også disse dagene der man knapt rekker å sette seg på rumpe før man må videre til neste ting man skal på. jeg er for rastløs til å sitte stille....

ha en fin dag videre, så snakkes vi <3

suss og klem ;)

silje marie

22.01.2013 kl.17:20

jobber definnetivt best under stress, har både skole, to jobber, venner, hund og mye annet som presses inn i hverdagen hver uke. elsker å ha mye å gjøre :)

Ida.K

22.01.2013 kl.17:55

Jeg er også veldig sånn. Hvis vi har prøve eller innlevering og vi har fått beskjed om det mange uker før, begynner jeg ikke jobbe før de siste dagene. Men mange av gangene går det faktisk veldig bra!

Renate Kjellevold

22.01.2013 kl.17:58

Ganske lik deg på di tid, haha!:) men noken ganga om det er noke eg syns er spennande/kjekt begynne eg med en gang :-)

Liva

22.01.2013 kl.18:04

Jeg er også sånn. Eller jeg starter ofte på skolen med oppgaven, men pleier som regel og skrive mesteparten kvelden før. Lærerne snakker hele tiden om at det ikke gir resultater å sitte å jobbe med oppgaven rett før innlevering, men det funker for meg! Det er da jeg er mest effektiv!

Kristine Pedersen

22.01.2013 kl.18:09

Haha, jeg er akkurat lik.. Sitter oppe om natten til dagen oppgaven skal leveres. Men det er merkelig nokk det det blir best resultater av her og :)

Anita Hundseid

22.01.2013 kl.18:10

Å herregud!!! Kjenner meg sååå igjen! Jeg klarer bare ikke å la være å utsette ting, selvom det var ett av nyttårsforsettene mine... Men det funker ikke!! Synsykt irriterende at jeg ikke klarer å la vær. Vi har fransk prøve i morgen, har jeg begynt å øve... Eh NEI! Fader må skjerpe meg ass!:( men får jo bra resultater selvom jeg alltid slipper meg litt sen da, lurer på om det egentlig er bra? Kan jo alt på prøvene, men dagen etter husker jeg ikke en dritt :P haha uff stress<3

Eirin Flid

22.01.2013 kl.18:22

jeg er en av de som begynner på oppgaven når vi får den, så sier jeg til meg selv at nå skal du være ferdig i god slik at du kan slappe av i ukene som kommer, men neida ender alltid opp med at jeg sitter dagen føre oppgaven skal leveres eller framføringen skal framføres hahha så du er ikke alene Kristin. trur det er ganske vanlig :D!

Jurliette98

22.01.2013 kl.18:29

I siste liten liker jeg !! Som regel det som skjer. Men hender jeg liker å ha god tid på meg også. Så ut som en fortryllende lunsh. Heldig !

- Julie

Mari Johannessen

22.01.2013 kl.18:32

Er akkurat som deg. Og det er det som alltid funker, spesielt når det er prøver eller fremføringer, da husker jeg det jeg har gjort godt. Om jeg gjør noe mnd før det leveres, glemmer jeg alt jeg faktisk har gjort. Tror de fleste venter lenge med oppgaver ;)

Vilde

22.01.2013 kl.18:37

Jeg er alltid nesten ferdig når vi er ca halvveis i tidsrommet før vi skal levere enn oppgave, og hver gang kommer jeg på at jeg bare er nesten ferdig i siste liten... Typisk meg, men jeg rekker nesten alltid å bli ferdig:-)) men jeg har også en tendens til å gjøre kjedelige ting i aller siste liten, sånn som f.eks prøver og lange kjedelige oppgaver...

Vibe

22.01.2013 kl.18:44

Jeg er ALLTID i siste liten..planlegger hverdag at jeg skal gjöre det, men så blir det ikke noe av, også sitter jeg der med alt, dagen för det skal leveres!

Ida Groven

22.01.2013 kl.19:05

Det er som regel "i-siste-liten" som fungerer for meg også. Liker egentlig å begynne i god tid, men ender som regel med at jeg leser til prøver, skriver innleveringer og gjør lekser sent kvelden før det skal leveres, haha.. Sånn er det vel egentlig med de fleste av vennene mine også :) Får også ganske gode karakterer til tross for liten tid på lesing og arbeid, det er vel grunnen til at jeg gang på gang utsetter ting, hihi :):)

Someia

22.01.2013 kl.19:06

Jobber ALLTID best under press.. Elsker det. Elsker virkelig å ha mye på agendaen!!! :))))

Cathrine

22.01.2013 kl.19:43

Jeg er ikke et i-siste-liten-menneske! Hater å arbeide under press og må ha god tid på meg hvis resultatene skal bli bra. Selvfølgelig utsetter jeg ting til tiders, men jeg beregner det slik at jeg er ferdig i god tid før innleveringen. Dette er en av de tingene jeg er mest fornøyd med av meg selv!

Sol

22.01.2013 kl.19:56

Står opp, skole, hjem, trening, lekser, sove også er de neste hverdagene heeelt like :-)

Kristine K. Bårdsen

22.01.2013 kl.20:17

Herlighet for et travelt liv da gitt! Men utrolig spennende :-) Jeg hater egentlig å jobbe under press.. Føler det bare blir sånn halvferdig og noe som er gjort i forbifarten. Før var jeg veldig flink til å være ferdig med oppgavene i god tid før innleveringsfristen, men i det siste har jeg desverre blitt litt sløvere. Motivasjonen er ikke helt på topp, for å si det sånn.. Satser på at den blir bedre snart ;-) Hehe.

Tross at du har det veldig travelt, håper jeg du har hatt en fin dag <3 Stor klem fra meg

Hanne

22.01.2013 kl.21:05

Jeg er den typen som øver til prøver i de siste 12 timene før prøven skal taes! Haha

Tonje

22.01.2013 kl.21:11

Eg er litt blanding faktisk når det gjelder det, av og til begynner eg så vidt på oppgaven men orker/gidder ikkje å gjøre mer og utsetter det helt til eg virkelig må gjøre den ferdig, er ganske stress men greier bedre å få det gjort då enn når eg føler at eg har altfor god tid :)

Maren -fotobloggen

22.01.2013 kl.21:42

Lunchen så virkelig god ut!:)

Marie

22.01.2013 kl.21:47

Jeg er også sånn når vi får en oppgave på skoen så kan jeg ikke begynne med en gang og jeg greier aldri og jobbe fordelt med en oppgave :P men da det er 1-2 dager før oppgaven skal leveres så går det så mye fortere en man tror. jeg jobber mye bedre på kvelden en på ettermiddagen <3

Idun B. Oppedal

22.01.2013 kl.22:04

Dette var så morsomt å lese, Kristin! Det var som om du beskrev meg da du fortalte om hvordan du jobbet på videregående. Går i tiende nå, og kjenner meg så utrolig godt igjen. Når jeg går til sengs halv seks på morningen etter en hel natts jobbing og skal opp igjen to timer senere, tar jeg meg selv i skinnet og bestemmer meg for at dette var siste gangen. Karakteren blir bra, og alt er glemt. Så er det på'n igjen ved neste innlevering. Haha, når skal jeg lære?

Iris Breivik

22.01.2013 kl.22:11

Den lunchen så utrolig deilig ut!

Jeg er også den type person som jobber best under press. Vi har en innlevering vi skulle levere et halvt år senere. Det halve året har snart gått, og jeg har ikke startet ennå..

Christine Hindenes

22.01.2013 kl.22:20

Det er nok "i-siste-liten" som er mest aktuell, men for meg funker den sjeldent dessverre.. ikke i skole sammenheng ihvertfall

Malin

22.01.2013 kl.22:41

Ååå, digger bloggen din du er virkelig et bra forbildet for meg og for mange andre!

Men ang studering å sånt så går jeg på vidregående nå og jeg er av den typen som må ha kontroll hele tiden å gjøre oppg med en gang jeg får dem... Faktisk litt slitsomt å hele tiden å føle at man må ha full kontroll hele tiden.. Kunne egentlig vært litt mer avslappet på det området, men kontrollfrik er vell kontrollfrik, hehe :D

Stå på og fortsett videre <3

Marita V

22.01.2013 kl.22:58

På videregående var jeg litt flinkere til å planlegge akkurat når jeg skulle gjøre forskjellige lekser og innleveringer, selv om det gjerne ble i siste liten. Nå som student, tar jeg det hele litt etterhvert, og jobber best under press. Skrev hjemmeeksamen på 5 timer, endte opp med toppkarakter :) tror det er det at jeg er mer fokusert på det jeg holder på meg, og gira på å gjøre det best mulig! :)

Marielle

22.01.2013 kl.23:41

Jeg går VG2 nå, og er gaaanske lik deg. Begynner som oftes på innleveringer dagen før, og det samme med lesing til prøver. Jeg får ganske gode karrakterer, så ingenting i veien med det for meg! Utenom at jeg kan bli ganske trøtt disse kveldene, og halvsove dagen etter på skolen. Jeg jobber best under press, noe som kanskje ikke er bra de dagene jeg har en ting som skal gjøres flere dager etterhverandre. De blir lett kjedelig og sitte hjemme 3-4 kvelder på rad med skolearbeid...

Live

22.01.2013 kl.23:55

På videregående var det veldig mye "i siste liten" eller skippertak-jobbing om du vil. Når jeg da begynte på høyskole for 1 og et halvt år siden, bestemte jeg meg for at dette måtte forandres. Hvert semester starter greit - da mener jeg første uka - så går det fort over til å ta livet veldig med ro og det resulterer i å måtte jobbe som en helt de siste ukene før eksamen. Jeg er nå halvveis i bacheloren min og jeg har ikke forandra meg, ikke litt engang, på måten jeg jobber på. Så, konklusjonen min er: lenge leve skippertak! We love you!

Oda Ulrikke

23.01.2013 kl.04:48

Jeg er den typen som gjør lekser, oppgaver, innleveringer etc med en gang vi får de. Øver til prøver og sånt :) vi er/var litt forskjellige der :D

virker som du har hatt en kos dag, med veldig mye på agendaen..hihi <3

Kine S

23.01.2013 kl.16:08

Haha, kjenner meg så igjen! Det er AKKURAT slik jeg er. Skal levere særemne på 4000 ord fredag kveld, og jeg har fremdeles en bok på over 400 sider og en på 300 igjen å lese. WISH ME LUCK liksom..

Susanne Falch Werstad

23.01.2013 kl.16:38

Kjenner meg igjen! Jeg gjør vel stort sett alt i siste liten, for jeg utsetter det alltid.. Dumt, men føler jeg jobber bedre under press! Har en fordypning-oppgave som skal være på 3000-4000 ord - lese 3 bøker, analysere alle, sammenligne de og skrive om forfatterne... slitsomt!

Lykke til med din egen oppgave :-)

livelovelaugh1

23.01.2013 kl.16:39

Les gjerne min blogg, har akkurat begynt :-)

www.livelovelaugh1.blogg.no

KC

23.01.2013 kl.17:15

Jeg gjør ALT i siste sekund.... irriterer meg like mye hver gang!

Kamilla Nyland

23.01.2013 kl.18:30

Blir alltid i siste liten på meg også! Liker det ikke, men liker mye mindre å gjøre oppgaver over lengre tid. Jobber best under press, da er jeg så effektiv jeg aldri har vørt før. Det er foresten godt å se at flere holder på som meg også!!

Astrid

24.01.2013 kl.20:55

Veldig varierende med meg! Hvis jeg har det veldig travelt, er jeg veldig strukturert. Hvis jeg derimot har bedre tid og litt mindre å gjøre, er jeg mer daff og gjør det gjerne i friminuttet før timen :)

Monica

26.01.2013 kl.12:46

I sisteliten desverre..bestemmer meg for å vere i godtid men ja haha:)

Susanne

26.01.2013 kl.22:37

Åå, ja, akkurat sånn er jeg og! Blir så trist over meg selv. Hvor er selvdisiplinen hen?

Jeg digger at du viser fram disse tingene du ikke er god på og klager litt! For det første så føles det veldig bra å se at "suksessfulle" mennesker som deg også strever med ting, men det gir også en følelse av nærhet for meg som leser :) Stå på, Kristin!

Caroline Skråmestø

27.01.2013 kl.00:13

heheh, samme her! går 2. året på vgs.

Skriv en ny kommentar

hits